کلینیک فیزیوتراپی رادمان

اولین مرکز تخصصی فیزیوتراپی ورزشی شرق تهران

کلینیک فیزیوتراپی رادمان

اولین مرکز تخصصی فیزیوتراپی ورزشی شرق تهران

k:if>
کلینیک  فیزیوتراپی  رادمان

آدرس جدید کلینیک :
تهرانپارس - خیابان رشید - روبروی خیابان 146 - جنب باشگاه ورزشی آهن نورد - پلاک 111

تلفن : 77744911 - 77298005

طبقه بندی موضوعی

آرنج تنیس بازها(tennis elbow) ودرمان آن

چهارشنبه, ۱۵ مهر ۱۳۹۴، ۰۹:۰۵ ق.ظ

سندرم آرنج تنیس بازان


 

گلناز نظرنژاد- دانشجوی فیزیوتراپی ورودی ۹۰

بیماری‌ آرنج‌ تنیس‌بازان‌ ( Tennis elbow) عبارت‌ است‌ از التهاب‌ نواحی‌ استخوانی‌ آرنج‌. عضلات‌، تاندون‌ها و اپی‌کوندیل‌ (یک‌ برجستگی‌ استخوانی‌ در سطح‌ خارجی‌ آرنج‌ که‌ در آنجا عضلات‌ ساعد به‌ استخوان‌ بازو می‌چسبند) آرنج‌ را درگیر می‌کند. بیشتر، بزرگسالان‌ (۴۰-۲۰ ساله‌) را مبتلا می‌کند. بیماری بیشتر در دست غالب که معمولا دست راست است دیده میشود .


تنیس البو چگونه ایجاد میشود؟


130

تنیس البو بر اثر التهاب تاندون بوجود میاید. تاندون عضلاتی که در قسمت خارجی ساعد قرار داشته و موجب حرکت مچ و انگشتان دست میشوند در بالای ساعد به سطح خارجی آرنج میچسبند. اینها عضلات اکستانسور و سوپیناتور ساعد  هستند. محل دقیق اتصال این تاندون ها سطح خارجی پایین ترین قسمت استخوان بازو است. بر اثر حرکات تکراری که با قدرت زیاد انجام میشوند (مثلاً ضربات مکرری که یک تنیس باز با راکت به توپ وارد میکند) محل اتصال این تاندون ها به استخوان تحت کشش فراوان قرار میگیرد.

بتدریج آسیب هایی بصورت پارگی های میکروسکوپی در این ناحیه ایجاد شده و واکنش بدن به این آسیب ها بصورت التهاب و درد ظاهر میشود. محل اتصال این تاندون ها بر روی یک برجستگی به نام اپی کندیل خارجی است. با خم و راست شدن مکرر آرنج، تاندون های ذکر شده بر روی این برجستگی استخوانی به جلو و عقب میروند و این حرکت در دراز مدت میتواند موجب آسیب به تاندون شود.

علایم‌ شایع‌

۱) درد و حساسیت‌ به‌ لمس‌ در اپی‌کوندیل‌

۲) مشت‌ ضعیف‌

۳) درد در هنگام‌ حرکات‌ پیچشی‌ دست‌ یا بازو مثلاً حین‌ استفاده‌ از پیچ‌گوشتی‌ یا بازی‌ تنیس

علل▪ پارگی نسبی تاندون روی استخوان به علت :
۱) استرس‌ مکرر مزمن‌ بر بافت‌هایی‌ که‌ عضلات‌ ساعد را به‌ ناحیه‌ آرنج‌ وصل‌ می‌کنند.

۲) کشیدگی‌ ناگهانی‌ ساعد

عوامل تشدید کننده بیماری

* شغل‌هایی‌ که‌ مستلزم‌ حرکات‌ شدید یا مکرر ساعد باشند مثل‌ مکانیکی‌ یا درودگری‌شرکت‌ در ورزش‌هایی‌ که‌ مستلزم‌ حرکات‌ شدید یا مکرر ساعد باشند مثل‌ تنیس‌

* وضعیت‌ فیزیکی‌ نامناسب

گرچه این بیماری به تنیس بازان منتسب شده است ولی بیشتر در خانمهای خانه دار و کسانی که با دست کارهای سنگین انجام میدهند دیده میشود .در بسیاری از مشاغل مثل نقاشی ساختمان ، لوله کشی ، نجاری ، تعمیرکاراتومبیل ، آشپزی و قصابی احتمال این آسیب وجود دارد.

پیشگیری‌

تا وقتی‌ که‌ در شرایط‌ عالی‌ قرار بگیرید و ورزش‌هایی‌ مثل‌ تنیس‌ را به‌ مدت‌ طولانی‌ انجام‌ ندهید.

راکت‌های‌ تنیس‌ می‌توانند آرنج‌ تنیس‌بازان‌ را بدتر کنند. انتخاب‌ اندازه‌ یا نوع‌ متفاوت‌ (بزرگ‌تر، قابل‌ انعطاف‌تر، دسته‌ بزرگتر) ممکن‌ است‌ کمک‌ کننده‌ باشد.

اگر به‌ تازگی‌ یادگیری‌ تنیس‌ را آغاز کرده‌اید، از فرد متخصص‌ کمک‌ بگیرید. روش‌ و وضعیت‌ قرارگیری‌ در پیشگیری‌ از آسیب‌ها مهم‌ هستند.

برای‌ افزایش‌ تدریجی‌ قدرت‌ خود، از تمرینات‌ وضعیت دهنده‌ ساعد استفاده‌ کنید.

قبل‌ از شرکت‌ در ورزش‌ها به‌ ویژه‌ رقابت‌ها، به‌ آهستگی‌ و به‌طور کامل‌ خود را گرم‌ کنید.

راکت‌های‌ تنیس‌ می‌توانند آرنج‌ تنیس‌بازان‌ را بدتر کنند. انتخاب‌ اندازه‌ یا نوع‌ متفاوت‌ (بزرگ‌تر، قابل‌ انعطاف‌تر، دسته‌ بزرگتر) ممکن‌ است‌ کمک‌کننده‌ باشد.
اگر به‌ تازگی‌ یادگیری‌ تنیس‌ را آغاز کرده‌اید، از فرد متخصص‌ کمک‌ بگیرید. روش‌ و وضعیت‌ قرارگیری‌ در پیشگیری‌ از آسیب‌ها مهم‌ هستند.
برای‌ افزایش‌ تدریجی‌ قدرت‌ خود، از تمرینات‌ وضعیت دهنده‌ ساعد استفاده‌ کنید.
قبل‌ از شرکت‌ در ورزش‌ها به‌ ویژه‌ رقابت‌ها، به‌ آهستگی‌ و به‌طور کامل‌ خود را گرم‌ کنید.

عواقب‌ مورد انتظار
معمولاً قابل‌علاج‌ است‌ اما درمان‌ ممکن‌ است‌ ۶-۳ ماه‌ زمان‌ ببرد.
عوارض‌ احتمالی‌
پارگی‌ کامل‌ رباط‌ که‌ برای‌ ترمیم‌ نیازمند جراحی‌ است‌.


درمان‌

اصول‌ کلی‌

۱) آزمون‌های‌ تشخیصی‌ معمولاً لازم‌ نیستند ( رادیوگرافی‌ معمولاً همیشه‌ منفی‌ است‌).
۲) برای‌ تسکین‌ درد از گرما یا یخ‌ استفاده‌ کنید. از پوشش‌های‌ مرطوب‌ و گرم‌، لامپ‌ گرمادهنده‌ یا غوطه‌ور شدن‌ در گرداب‌ یا کمپرس‌ سرد یا کیسه‌ یخ‌ (هر کدام‌ مؤثرتر به‌ نظر برسد) استفاده‌ کنید.
۳) ممکن‌ است‌ درمان‌های‌ دیامتری‌، فراصوت‌ یا ماساژ دریافت‌ کنید.
فیزیوتراپی
بصورت انجام نرمش های کششی و تقویت کننده ساعد و استفاده از ماساژ یخ و یا اولترا سوند و یا تحریک عضلات ممکن است مفید باشد.

این‌ موارد به‌ تسکین‌ سریع‌تر علایم‌ و بهبودی‌ کمک‌ می‌کند: ۱) ماساژ درمانی‌
۲) ممکن‌ است‌ مجبور باشید برای‌ بی‌حرکت‌ کردن‌ آرنج‌ از یک‌ اسپلینت‌ ساعد استفاده‌ کنید. در زمان‌ استفاده‌ از اسپلینت‌، ورزش‌ زیر را ۴-۳ بار در روز انجام‌ دهید: بازوهای‌ خود را بکشید؛ مچ‌ دست‌ خود را خم‌ کنید؛ سپس‌ پشت‌ دست‌ خود را روی‌ یک‌ دیوار فشار دهید. آن‌ را به‌ مدت‌ یک‌ دقیقه‌ نگه‌ دارید.
۳) در صورت‌ شکست‌ سایر روش‌های‌ درمانی‌ ممکن‌ است‌ آزاد کردن‌ تاندون‌ در اپی‌کوندیل‌ با جراحی‌ لازم‌ باشد.
۴) استفاده‌ از تسمه‌ آرنج‌ تنیس‌بازان‌ را هنگام‌ از سرگیری‌ فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری طبیعی‌ پس‌ از درمان مدنظر قرار دهید.


داروها

 
۱) داروهای‌ ضد التهاب‌ غیراستروییدی‌ برای‌ کاهش‌ التهاب‌ . مانند سلکوکسیب و ناپروکسن
۲) تزریق‌ بی‌حس‌ کننده‌ها یا داروهای‌ کورتیزونی‌. کورتیزون‌ التهاب‌ را کاهش‌ می‌دهد و بی‌حس‌ کننده‌ها موقتاً درد را تسکین‌ می‌دهند.

فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری
تا زمان‌ محو علایم‌، فعالیتی‌ را که‌ باعث‌ ایجاد آرنج‌ تنیس‌بازان‌ بود، تکرار نکنید. سپس‌ به‌ تدریج‌ پس‌ از وضعیت‌گیری‌ مناسب‌، فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری طبیعی‌ خود را از سر بگیرید.
 
رژیم‌ غذایی‌

رژیم‌ غذایی‌ خاصی‌ ندارد.

درچه شرایتی باید به پزشک مراجعه کنیم

اگر شما یا یکی از اعضای خانواده تان علایم آرنج تنیس بازان را داشته باشید.

اگر علی رغم درمان ، علایم ظرف 2 هفته بهبود نیابند .

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

حرکاتی برای تقویت آرنج

حرکاتی برای تقویت آرنج+تصویر

مفصل آرنج یکی از قسمت‌های مهم بدن است که دچار آسیب‌های متعددی می‌شود. به همین علت باید سعی کنید آرنج‌های قوی و ورزیده‌ای داشته باشید تا احتمال آسیب‌دیدگی را به حداقل برسانید.


 از جمله آسیب‌هایی که مفصل آرنج را درگیر می‌کند، التهاب در سمتی از آرنج است که به بدن نزدیک‌تر است. این قسمت محل اتصال سه عضلاتی است که به خم کردن مچ کمک می‌کند.

 افرادی که اجسام سنگین را پرتاب می‌کنند، بیشتر دچار چنین حالتی می‌شوند. در این حالت این سمت آرنج دردناک شده و گاهی تورم و احساس درد با لمس نیز مشاهده می‌شود. از حرکات زیر می‌توانید برای تقویت آرنج و بهبود حالت فوق استفاده کنید.

 

حرکت اول:
تا جایی که می‌توانید مچ دست خود را خم کنید. سپس آن را تا جای ممکن باز کنید. این حرکت را 3 نوبت و هر نوبت 10 بار تکرار کنید.

حرکت دوم:
آرنج خود را 90 درجه خم کنید. کف دست خود را به بالا چرخانده و 5 ثانیه نگه دارید. حال کف دست خود را به سمت زمین چرخانده و 5 ثانیه نگه دارید. دقت کنید که نباید زاویه آرنج شما از 90 درجه بیشتر شود.

حرکت سوم:
یک چکش را در دست بگیرید و آرنج خود را 90درجه خم کنید. به آرامی دست خود را بچرخانید طوری که یک بار کف دست شما روبه پایین و بار دیگر روبه بالا قرار گیرد. این حرکت را نیز 10‌بار و 3 نوبت در روز انجام دهید.

حرکت چهارم:
یک قوطی نوشیدنی را طوری در دست بگیرید که کف دست شما روبه پایین قرار گیرد. مچ خود را به آرامی به سمت بالا خم کنید و سپس به حالت اولیه برگردانید. این حرکت را 10 بار و 3 نوبت در روز انجام دهید. می‌توانید به مرور به وزن جسمی که در دست می‌گیرید بیفزایید.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی